Red Star Line Museum

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

De stad Antwerpen heeft de gebouwen van de Red Star Line in ere hersteld. De vroegere rederij is omgevormd tot een museum over migratie. De buitengevels zijn zoveel mogelijk behouden gebleven.

Geschiedenis: drie miljoen emigranten naar VS
Tussen 1873 en 1935 brachten de schepen van Red Star Line bijna drie miljoen emigranten van Antwerpen naar Canada en het beruchte Ellis Island in Amerika. Een deel van de magazijnen werd toen gebruikt als gezondheids- en administratie- centrum. De emigranten ondergingen er testen en werden er ontsmet, terwijl ambtenaren nakeken of ze administratief in orde waren.

Nieuwe bestemming als museum
De drie gebouwen aan de Rijnkaai vormen een waardevol historisch complex en zijn een deel van het gemeenschappelijke geheugen van de havenstad. Ze stonden lang leeg en smeekten om een nieuwe bestemming. De stad Antwerpen kocht ze in april 2005 en heeft er een plek van gemaakt waar je stil kunt staan bij de emigratie van destijds én bij de moderne invulling ervan.

Toparchitecten hebben plannen uit getekend
Het Amerikaanse architectenbureau Beyer Blinder Belle Architects uit New York heeft het Red Star Line Museum ontworpen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gmaps link=”#E-8_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”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message]Montevideostraat 3
2000 Antwerpen

redstarline.be

03 298 27 70[/vc_message][/vc_column][/vc_row]