MAS | Museum aan de Stroom

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”642″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_circle” css_animation=”appear”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column 0=””][vc_column_text]

Op het eiland tussen het Willemdok en het Napoleondok staat het Museum aan de Stroom, kortweg het MAS. Het MAS is een museum dat het verhaal vertelt over de stad, haar inwoners, de stroom en de haven. Het programma ervan heeft één kernwaarde hebben: het maritieme karakter.

Panoramisch uitzicht over Antwerpen
Het Nederlandse architectenbureau Neutelings-Riedijk heeft het nieuwe museum ontworpen. Samen met de Boerentoren, de politietoren en de kathedraal is het MAS-dak een fantastisch uitzicht over heel Antwerpen. Onderweg naar boven krijg je als bezoeker door grote ramen telkens nieuwe en indrukwekkende vergezichten op stad, rivier en dokken. Zo maakt dit ook deel van het museum.

Vitrinekast met verschillende collecties
Het MAS is een reusachtige vitrinekast waarin grote iconen uit het collectieve Antwerpse geheugen staan opgesteld. Om een volledig en samenhangend verhaal te kunnen vertellen is het museum niet alleen de collecties van het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum en (delen van) het Vleeshuis, maar ook kunnen putten uit de collecties van de andere Antwerpse musea.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column width=”1/2″][vc_gmaps link=”#E-8_JTNDaWZyYW1lJTIwc3JjJTNEJTIyaHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZ29vZ2xlLmNvbSUyRm1hcHMlMkZlbWJlZCUzRnBiJTNEJTIxMW0xOCUyMTFtMTIlMjExbTMlMjExZDI0OTguNDY1MTg0NDQ3OTA1NCUyMTJkNC40MDI2MzE2MTU0NDU5MzQlMjEzZDUxLjIyODkyNzEzODg0Njk2JTIxMm0zJTIxMWYwJTIxMmYwJTIxM2YwJTIxM20yJTIxMWkxMDI0JTIxMmk3NjglMjE0ZjEzLjElMjEzbTMlMjExbTIlMjExczB4NDdjM2Y2NWExMDMwMjk2NyUyNTNBMHhlYmE0NzViNWZjNjBjOWElMjEyc011c2V1bSUyQmFhbiUyQmRlJTJCU3Ryb29tJTIxNWUwJTIxM20yJTIxMXNubCUyMTJzYmUlMjE0djE0OTczOTE1NzkzMzYlMjIlMjB3aWR0aCUzRCUyMjQwMCUyMiUyMGhlaWdodCUzRCUyMjMwMCUyMiUyMGZyYW1lYm9yZGVyJTNEJTIyMCUyMiUyMHN0eWxlJTNEJTIyYm9yZGVyJTNBMCUyMiUyMGFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiUzRSUzQyUyRmlmcmFtZSUzRQ==”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_message]Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen

mas.be

03 338 44 00[/vc_message][/vc_column][/vc_row]